Verf
Je leest nu

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een hoofdkussen kopen?

0
blog

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een hoofdkussen kopen?

Voor heel wat mensen is het kopen van een nieuw hoofdkussen iets waar ze liever niet zoveel tijd aan willen besteden. Dat is het gevolg van het feit dat ze vermoeden dat de impact van het kussen op de nachtrust slechts zeer beperkt is. Wanneer je dit zou vragen aan experten zou het echter al snel duidelijk worden dat dit een compleet foute veronderstelling is. De invloed die het hoofdkussen heeft op onze nachtrust is namelijk allesbehalve onaanzienlijk. Een slechte vulling kan er bijvoorbeeld reeds voor zorgen dat je nachtrust sterk negatief wordt beïnvloed. Wil jij ook graag te weten komen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het kopen van een nieuw hoofdkussen? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande informatie grondig na te lezen.

1.) Controleer goed de eigenschappen van de vulling van je hoofdkussen

We vertellen je wellicht niet meteen iets nieuws wanneer we zeggen dat er in de praktijk sprake kan zijn van verschillende soorten vullingen voor wat je hoofdkussen betreft. Het is zeer belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. Dit niet alleen omwille van het feit dat er een niet onbelangrijk onderscheid wordt gemaakt tussen vormvaste en niet vormvaste vullingen, maar ook omdat bijvoorbeeld de ventilerende evenals elastische eigenschappen van belang kunnen zijn. Goed de eigenschappen van de verschillende soorten kussenvullingen op de markt vergelijken is dan ook in de praktijk echt nooit over een overbodige luxe, integendeel.

2.) Let op de hoogte waar je hoofdkussen over moet beschikken

Van groot belang is eveneens om rekening te houden met de vereiste hoogte waar een kussen over moet beschikken. Voor het meest ideale hoofdkussen geldt dan ook in de praktijk dat ze een goede ondersteuning weet te realiseren voor de wervelkolom in haar natuurlijke positie. Op deze manier kan er namelijk een regelmatige drukverdeling worden gerealiseerd. Dit specifiek op de tussenwervelschijven die zich bevinden ter hoogte van de nekwervels. De juiste hoogte waar je kussen over dient te beschikken is afhankelijk van de volgende zaken:

  • De lichaamsbouw;
  • De slaaphouding;
  • Het slaapsysteem; 

Door met bovenstaande factoren rekening te houden zal je kunnen vaststellen dat de hoogte waar je hoofdkussen over beschikt perfect zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen. Bovendien zal je al snel merken dat dit wel degelijk van groot belang kan zijn voor je slaapcomfort. 

3.) Controleer of je hoofdkussen al jouw verwachtingen weet in te lossen

Is je partner laaiend enthousiast over het hoofdkussen waar hij of zij gebruik van maakt? Dan hoeft dat niet meteen te betekenen dat, dat ook voor jou zal gelden. Voor heel wat mensen geldt dat ze er omwille van deze reden gewoon blind voor kiezen om hetzelfde kussen als deze van hun partner aan te schaffen. Dat is eigenlijk helemaal geen goed idee. De kans is namelijk bijzonder groot dat je partner met betrekking tot zijn of haar hoofdkussen over compleet andere eisen en verwachtingen beschikt dan jij. Met andere woorden, het is in de praktijk altijd veel interessanter om tijdens je zoektocht zeer specifiek rekening te houden met jouw exacte eisen en verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *