Verf
Je leest nu

Een veelzijdige steigerpijp

0
blog

Een veelzijdige steigerpijp

Met een steigerpijp kun je veel kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld zelf meubels of woonaccessoires creëren naar jouw smaak. Wanneer je hiervoor kiest meet je op hoeveel steigerpijp jij nodig denkt te hebben voor jouw project. Vervolgens kies je het gewenste materiaal dat je wil gebruiken. Voor meubels, kapstokken, plankdragers en accessoires wordt aangeraden om te kiezen voor gegalvaniseerd staal. Dit is namelijk erg stevig en kan veel gewicht dragen. Wanneer je de afmetingen hebt opgenomen kijk je hoeveel tussen koppelingen je nodig hebt. Deze koppelingen zorgen dat de steigerpijp overloopt in de volgens om alles zo aan elkaar te verbinden. Je betaalt vaak per meter voor steigerpijp en deze kan ook voor je op maat worden gemaakt, zodat je thuis meteen aan de slag kunt met jouw project.

Let op het materiaal van de steigerpijp

Wanneer je gaat werken met steigerpijp is het raadzaam om goed te kijken naar het soort materiaal dat je kiest. Je hebt bijvoorbeeld gegalvaniseerd staal maar ook aluminium. Voor constructies die flink wat gewicht dienen te dragen kies je voor gegalvaniseerd staal en voor alle andere constructies kun je kiezen voor aluminium. Dit laatste materiaal is lichter en kan ook buiten worden gebruikt. Aluminium verroest namelijk niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor kun je dit dus prima in de tuin gebruiken voor een pergola of een zelfgemaakt kunstwerk van steigerpijp. Laat je zeker informeren voor je aan de slag gaan met steigerpijp om te kijken of je de juiste materialen in handen hebt. Dit voorkomt dat jouw meubels het gewicht niet kunnen dragen en inzakken.

Gegalvaniseerd staal

Gegalvaniseerd staal is een robuust materiaal waar je alle kanten mee op kunt. Ook dit materiaal zal niet verroesten waardoor je het ook kunt gebruiken voor projecten in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie stoere tuintafel maken met bijpassende stoelen. De buizen van gegalvaniseerd staal komen in zes verschillende diameters en de maximale lengte is 600 centimeter. Wanneer je meer lengte nodig hebt kun je dus gebruik maken van de koppelstukken die de buizen met elkaar verbinden. Ook kunnen de gegalvaniseerd staal buizen op maat worden gezaagd zodat jij precies de juiste afmetingen hebt om aan de slag te gaan. Hiervoor hoef je zelf geen extra gereedschap aan te schaffen voor jouw project.

Vierkante buizen

Naast de standaard ronde steigerpijp die je veel voorbij ziet komen, zijn er ook vierkante buizen. Deze vierkante buizen zijn ook te verkrijgen in gegalvaniseerd staal. Daarnaast heb je bij alle soorten steigerbuizen de optie om te kiezen voor een matzwarte afwerking. Dit geeft, in combinatie met hout een hele warme en stoere uitstraling. Door te kiezen voor de zwarte steigerbuis hoef je deze zelf niet te spuiten. Die scheelt een hoop extra werken en kosten. Ook ben je er met de zwarte buizen van verzekerd dat de kleur er niet af zal slijten waardoor je hier jarenlang van kunt genieten. Of je nu gaat voor de ronde buizen of de vierkanten buizen, alles is op maat de maken zodat jij kunt beginnen met jouw project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *