Verf
Je leest nu

Wanneer kan je blanke lak gebruiken?

0
Blanke lak
blog

Wanneer kan je blanke lak gebruiken?

Het is heel normaal om eens in de zoveel tijd je meubels, vloer, trappen of tuinmeubilair een nieuwe look te geven. Een nieuw kleurtje of gewoon een nieuw leven geven aan je huis. Met blanke lak is dit heel makkelijk, en goed toepasbaar in bijna iedere situatie. Het heeft een paar leuke voordelen en het is goed voor je hout. Het laat het object er weer mooi en strak uitzien. Het is gemakkelijk zelf te doen en kost niet veel moeite, binnen een mum van tijd heb je weer een strak uitziende vloer of tafel. Blanke lak kun je kopen of bestellen in meerdere winkels en webshops. Zowel binnen als buiten geschikt om aan te brengen. Als je op zoek bent naar een mooie transparante verf waarmee je je hout een opkikker geeft, is blanke lak wat je zoekt!

Wat is blanke lak?

Blanke lak is transparante verf die bedoeld is voor een houten ondergrond. Het is een laag die je aanbrengt op een andere verf, maar meestal gewoon direct op het hout. Blanke lak heeft namelijk ook een beschermende werking voor het hout. Tegen weersinvloeden en slijtage. Veel mensen brengen het direct aan op het hout, zodat het hout in zijn natuurlijke staat blijft. Dit is wel het mooie aan hout. Tevens zal de kleur van het hout niet veranderen, aangezien het transparante lak is. Het zal er ongeveer als nat hout uit zien. Blanke lak kan onder andere aangebracht worden op houten trappen, vloeren en meubels.

Is er verschil tussen binnen en buiten lak?

De lak is zowel voor objecten binnen als buiten geschikt. Denk buiten aan je tuinmeubilair, de schutting of steiger. Binnen kan de trap meestal wel een nieuwe laklaag gebruiken. Of de eettafel en zelfs de vloer kunnen in de lak gezet worden. Blanke lak is zo mooi door zijn transparantheid. Hij laat de natuurlijkheid van het hout in zijn waarde. Je ziet de houtnerven en de kleur van het hout nog door de blanke lak heen. Dit maakt blanke lak zo populair. Het is een echte toevoeging aan het hout en zo kan je er nog jaren van genieten.

Doe het zelf!

Tegenwoordig is het steeds populairder om klusjes in- en buitenshuis zelf te doen. Blanke lak kun je dus ook zelf aanbrengen. Er zijn een aantal simpele stappen die je kan volgen voor het aanbrengen van blanke lak op hout. Namelijk:

  • Ontvetten van de houten ondergrond
  • Schuren en stofvrij maken van de ondergrond
  • Lak aanbrengen (kies zelf het aantal nodige lagen)

Zo zie je dat je binnen een aantal stappen in de bovengenoemde volgorde makkelijk zelf de lak kan aanbrengen op je gekozen houten ondergrond. Het aantal lagen kies je zelf, hangt er net vanaf hoeveel er nodig is voor het object en of het een hoog slijtagepercentage heeft. Als je er vaak overheen loop zijn meerdere lagen aan te raden. De kleur veranderd niet door extra lagen, aangezien blanke lak transparant is. Weer een van de fijne voordelen. Je koopt de lakverf in een bouwmarkt of verfwinkel, of gewoon online. Wel zo makkelijk tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *