Verf
Je leest nu

Zo goedkoop mogelijk je badkamer renoveren

0
blog

Zo goedkoop mogelijk je badkamer renoveren

Een renovatie kost altijd veel geld, het is dan ook onmogelijk om het goedkoop te houden. Wat je wel kan doen is besparen op je uitgaven, dit doe je door onderzoek te doen naar wat je nodig hebt, maar ook waar je het kan halen. En de belangrijkste regel van een renovatie is “Doe alles zelf wat je zelf kan doen”. In dit artikel vind je wat tips hoe je kan besparen maar toch ook je badkamer kan renoveren. 

Bekijk je badkamer vanuit een objectief oogpunt

Door je badkamer vanaf een afstand te bekijken, maar vooral vanuit een objectief oogpunt kan je beter bepalen wat er echt vervangen moet worden en wat niet. Tuurlijk zou het ideaal zijn als je een gehele renovatie kan doen, zodat alles vernieuwd is, maar vaak is dat niet eens nodig. Tegels hoeven niet altijd vervangen te worden, maar moeten wel grondig worden gereinigd. Het meubilair is vaak een ander verhaal, hoe langer je meubilair hebt hoe meer je de gebruikerssporen kunt gaan zien. Logisch dat als je begint aan een badkamerrenovatie je de meubels wilt vervangen. Kijk goed of dit ook nodig is of misschien kan je het meubilair op een later tijdstip vervangen, zodat je daarop kan besparen. 

De ventilatie

De badkamer is de ruimte in huis die het meest vochtig wordt, goede ventilatie is daarom enorm belangrijk. Wist je dat je bij ventilatieshop een spirobuis 45 graden zelf kan aanschaffen, maar ook een gehele badkamerventilator, zo kan je toch wat besparen op je renovatie, maar wel voor een goed ventilatiesysteem zorgen. 

De badkamer stijl

Tuurlijk is een badkamer op een geven moment aan vervanging toe, maar vaak wordt dat gedaan ook omdat de stijl niet meer van deze tijd is. Kijk daarom goed naar wat voor stijl de badkamer wordt na de renovatie. Door diverse tijdloze elementen toe te voegen, voorkom je dat je over een paar jaar weer bent uitgekeken op je badkamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *