Verf
Je leest nu

Gordijnen kopen met deze handige tips en trucs

0
blog

Gordijnen kopen met deze handige tips en trucs

Gordijnen heb je in verschillende vormen, maten en kleuren en de keuze is reuze. Zelfs zo groot dat je met het handen in het haar zit. Het is namelijk niet makkelijk om keuzes te maken en exemplaren uitkiezen op puur je smaak is niet verstandig. Gordijnen moet ook functioneel en praktisch zijn. Door logisch na te denken en je erin te verdiepen kom je een heel eind, maar in onze blog geven we ook nog een paar handige tips en trucs wanneer je nieuwe raambekleding wil gaan kopen. 

Gordijnen in uiteenlopende kleuren

Gordijnen worden van verschillende soorten materialen gemaakt en dan heb je ook nog de keuze uit enorm veel verschillende kleuren. Je bent al snel geneigd om een gordijn uit te kiezen in de kleur die je mooi vindt, maar past het dan nog wel bij je interieur? Daar moet je toch serieus en goed over nadenken. Het is een feit dat een gordijn je kamer kan maken of breken en je moet dus wel een goede keuze maken. Kies je bijvoorbeeld voor neutrale kleuren of ga je juist voor uitgesproken kleuren. En wil je dat de raambekleding een eyecatcher is of dat het gordijn minder opvallend aanwezig is?

Stofeigenschappen van gordijnen

De stofeigenschappen van gordijnen zijn feitelijk net zo belangrijk als de kleuren. Er zijn verschillende stofeigenschappen waaruit je kunt kiezen en hier speelt zowel de persoonlijke smaak als het interieur een rol in. Wil je echt zeker weten dat je geen miskoop doet? Neem dan gratis staaltjes mee bij de speciaalzaak of vraag via de webshop op het internet gratis staaltjes aan. Zo kun je het beste bepalen of de keuze die je wil maken ook daadwerkelijk de juiste is. De stofeigenschappen waaruit je kunt kiezen zijn doorgaans; 

  • Dessin
  • Velours
  • Glanzend
  • Kreukeleffect
  • Linnenlook

Hoe ga je ze ophangen?

Hoe ga je de gordijnen ophangen? Dat is sterk afhankelijk van het soort gordijn dat je kiest en waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Het is nu eenmaal een feit dat je ook een enorme keuze hebt uit verschillende gordijnrails en -roedes. Van simpele systemen tot aan elektrische gordijnrails. Wat je ook kiest, houdt er in ieder geval rekening mee dat het vooral praktisch moet zijn. Gordijnen wil je makkelijk kunnen openen en sluiten en ze moeten goed vallen zodat het licht en warmte buiten de deur houdt.

Verduisterende gordijnen kopen?

Verduisterende gordijnen zijn een goede keuze wanneer je geen last wil hebben van lichtinval. In de meeste gevallen wordt verduisterende raambekleding voor in een slaapkamer gekozen, maar het is ook helemaal geen raar idee om ze in de huiskamer op te hangen. Zeker als je op de dag veel televisie kijkt of achter een beeldscherm zit. Bijvoorbeeld als je veel thuis werkt. Niets is vervelender dan lichtinval in een beeldscherm en het kan zelfs je werk belemmeren. Met verduisterende gordijnen voorkom je dat probleem ondanks dat het in huis wel erg donker wordt. Dus denk goed na of je deze varianten wilt kopen en waar je ze dan wil ophangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *